Mediterrane keukenkruiden

Mediterrane keukenkruiden zoals tijm, rozemarijn en salie zijn afkomstig uit gebieden waar het zomers warmer en droger is dan in Nederland. Ze houden van een zonnige, droge standplaats en van arme, kalkhoudende, stenige grond. Ze houden niet van voedselrijke grond en compost. Maak daarom liever een apart deel in je tuin geschikt voor Mediterrane kruiden.…

Lees meer Mediterrane keukenkruiden

Speenkruid

Wetenschappenlijk naam: Ranunculus ficaria vernaBehoort tot de Ranonkelfamilie De naam ‘speenkruid’ is volgens sommigen afgeleid van de vorm van de knollen, die op kleine speentjes lijken. Behalve speenkruid heet de plant op vele plaatsen boterbloem en op enkele pinksterbloem, maar verder haneklootjes (Friesland), kattenklootjes (Noord- Holland), papenkloten (Zuid-Holland), verder kikkerbloem, kleine boterbloem, kleine gouwe en…

Lees meer Speenkruid

10 (voor)zaaitips

Zo gauw het zonnetje begint te schijnen in het voorjaar, krijgen we last van de beruchte zaaikoorts. Het is dan vaak nog te koud en te nat om in de volle grond te gaan zaaien. Toch kun je binnen in huis al het een en ander doen. Niet iedere grond warmt even snel op, zand…

Lees meer 10 (voor)zaaitips

Kaasjeskruid

Heb jij Kaasjeskruid (Malva) in je tuin? Weet je dat je de bloemen en het blad hiervan kunt eten? Daarnaast is Kaasjeskruid ook medicinaal te gebruiken.

Lees meer Kaasjeskruid