Slow Food Groene hart is één van de afdelingen van Slow Food Nederland. Slow Food is een wereldwijde voedselbeweging die zich inzet voor een “good, clean en fair” voedselsysteem.

Iedereen heeft recht op goed voedsel; duurzaam geproduceerd tegen een eerlijke prijs. Daarom brengen we mensen uit de hele voedselketen samen: boeren, tuinders, chefs, vissers, wetenschappers, ondernemers en consumenten. Samen pakken we belangrijke voedselvraagstukken aan.

Slow Food Groene Hart laat consumenten (beter) kennis maken met producten, die zijn geproduceerd in het Groene Hart. Geproduceerd met respect voor mens, dier en aarde, met aandacht voor smaak en kwaliteit. Waarbij producenten een eerlijke vergoeding krijgen voor hun werk. Wij zijn niet alleen geïnteresseerd in ambachtelijke producten, maar ook in het verhaal achter de producten, de herkomst, de productiewijze en de economische en politieke context. Slow Food pleit voor het behoud van biodiversiteit en een milieuvriendelijke productiewijze.

Slow Food Groene Hart organiseert activiteiten waarbij consumenten en producenten met elkaar kennismaken. Tijdens Proef en Beleef-activiteiten wordt extra aandacht besteed aan een producent of product, door middel van ontmoetingen, proeverijen en rondleidingen op locatie, een leerzame en leuke activiteit voor jong en oud.

Van 2012-2023 was ik actief voor Slow Food Groene Hart. Mijn specifieke aandacht ging uit naar het stimuleren van lokale producten voor de horeca en zorginstellingen en promotie van de Ark van de Smaak producten. Het maken van een lesprogramma rondom regionale seizoensproducten voor de opleiding van leerlingkoks van mbo Rijnland.

Aangezien ik Slow Food een warm hart toedraag, zul je in de agenda ook Slow Food activiteiten tegenkomen.

Kijk voor meer informatie op www.slowfood.nl