
Fermenteren
Fermenteren is terug van weggeweest. Was het vroeger vooral noodzakelijk om producten langer houdbaar te maken, tegenwoordig is het hip en gezond. Fermentatie is een proces waarbij voedingsmiddelen door de werking van goede bacteriĆ«n, schimmels en gisten op een positieve manier veranderen. Het voedingsmiddel is niet alleen langer te bewaren, maar ook lichter verteerbaar en…
Glutenvrij brood bakken
Glutenvrij brood uit de winkel is vaak bereid van geraffineerde meelsoorten en bevat weinig voedingswaarde. In deze workshop leer je een voedzaam, puur en gezond glutenvrij brood te bakken. Je leert wat de basis ingrediĆ«nten zijn van brood en wat het verschil is tussen glutenvrij en gewoon brood. Je maakt kennis met de verschillende glutenvrije…
Verrassende spreads met groente
Het leuke is dat je voor het maken van spreads heel goed restjes groente kunt gebruiken. Een mooie manier om voedselverspilling tegen te gaan. Naast recepten krijg je een handig stappenplan waarmee je thuis je eigen spreads bij elkaar tovert. Je krijgt ook tips hoe je van spreads tal van andere gerechten maakt. Een boeiende,…