Zuurkool maken

Fermenteren is terug van weggeweest. Was het vroeger vooral noodzakelijk om producten langer houdbaar te maken, tegenwoordig is het hip en gezond. Fermentatie is een proces waarbij voedingsmiddelen door de werking van goede bacteriën, schimmels en gisten op een positieve manier veranderen. Het voedingsmiddel is niet alleen langer te bewaren, maar ook lichter verteerbaar en…

Lees meer

Voeding anders bekeken

Onder de noemer “Voeding anders bekeken” organiseer ik regelmatig een interactieve lezing over een voedingsonderwerp. Je krijgt andere inzichten over voeding aangereikt, waar we met elkaar over in gesprek gaan. Melk en gezondheid Melk goed voor elk! Was jarenlang de slogan. Is melk wel zo gezond voor ons? Wat gebeurt er allemaal met de melk…

Lees meer

Kookworkshop Glutenvrij brood bakken

Glutenvrij brood uit de winkel is vaak bereid van geraffineerde meelsoorten en bevat weinig voedingswaarde. In deze workshop leer je een voedzaam, puur en gezond glutenvrij brood te bakken. Je leert wat de basis ingrediënten zijn van brood en wat het verschil is tussen glutenvrij en gewoon brood. Je maakt kennis met de verschillende glutenvrije…

Lees meer

Kookworkshop Verrassend Vega

Je wilt minder of geen vlees eten, maar vindt het lastig om een lekker puur en gezond alternatief te vinden. In deze workshop leer je diverse soorten vegetarische gerechten te maken. Van spread tot burger en salade. We starten met koffie/thee en iets lekkers. Eerst krijg je uitleg over: Waar op te letten bij een…

Lees meer