Carla Glorie

Diëtist
Natuurvoedingskundige
Docent voeding en moestuinieren bij Velt


Mijn interesse gaat uit naar pure en gezonde voeding – van bodem tot bord – en de invloed ervan op ons lichaam.

Ik voel me rijk als ik met een mand zelf geoogste groente thuiskom en word blij van kleurrijke bloemen in de salade. Nog blijer word ik als ik dit gevoel ook aan andere mensen kan doorgeven. Hen kan inspireren om ecologisch te gaan tuinieren of puur en gezond te gaan eten of koken.

Ontdekken, beleven en proeven staan bij mij centraal in dit proces. Dat kan via een unieke ervaring van buiten koken op een houtvuur met groente en kruiden uit de tuin, tijdens het tuinieren, een kookworkshop of via een adviserend gesprek.

Na de opleiding Voeding & Diëtetiek heb ik 16 jaar gewerkt als diëtist op de kwaliteitsafdeling van een grote cateringorganisatie (o.a. beleid gezonde voeding binnen bedrijfs- en institutionele catering, introductie biologische voeding binnen bedrijfscatering en het maken van menu’s en recepten).

In 2007 heb ik mijn baan opgezegd en ben ik de opleiding Kunstzinnig Dynamisch coachen gaan doen. In de tussentijd heb ik ervaring opgedaan als natuurschoolgids, gastdocent duurzaamheid, gastdocent smaaklessen en wachter bij Het Bewaarde Land. Ook ben ik toen begonnen met een eigen moestuin. Met al deze ervaringen ben ik in 2009 De Dansende Boom gestart met activiteiten op het gebied van creatieve natuurbeleving.

Als wachter bij Het Bewaarde Land werd mijn interesse gewekt voor eetbare wilde planten. Ik ben mij hier meer in gaan verdiepen en heb diverse cursussen gevolgd.

Mijn interesse voor natuurvoeding bracht mij ertoe om de opleiding tot Natuurvoedingskundige aan de Kraaybeekerhof te gaan volgen. Hierdoor ligt het accent bij de Dansende Boom nu meer op Pure en Gezonde Voeding.

Als vrijwilliger ben ik ook verbonden aan Wijktuin de Alphense Wetering, Slow Food en Leader.

Al mijn ervaringen bundel ik samen in activiteiten bij De Dansende Boom.