Velt staat voor Vereniging voor Ecologisch Leven, koken en Tuinieren. Het is van oorsprong een Belgische organisatie die ook in Nederland steeds meer afdelingen heeft en activiteiten organiseert. In het Groene Hart is Velt Groene Hart actief.

Wil je milieuvriendelijk aan de slag in de tuin of keuken, dan ben je bij Velt aan het juiste adres. Het is een organisatie met ontzettend veel kennis op het gebied van ecologisch tuinieren (zowel moes- als siertuin) en ecologisch koken.

Velt organiseert regionale en landelijke activiteiten, publiceert boeken, organiseert samen aankopen van biologische zaden en bloembollen. Dit alles om bij te dragen aan de ontwikkeling van een duurzame levensstijl.

De campagne 2020Pesticidevrij moet er voor zorgen dat er vanaf 2020 geen pesticides meer verkrijgbaar zijn in de winkels.

Ik ben als docent verbonden aan Velt en verzorg regelmatig workshops/cursussen over ecologisch tuinieren en/of ecologische voeding. Graag breng ik activiteiten van Velt onder de aandacht door ze in de agenda te vermelden.

Meer informatie vind je op www.velt.nu