Groene pesto

Recept voor 1 pot van ongeveer 500 gram

Groene pesto van vogelmuur

Nodig:
1 pastinaak
1 vergiet groene kruiden (ik heb vogelmuur en herderstasje gebruikt)
50 gram walnoten
1 teentje knoflook
25 gram geraspte oude kaas (Boeren Goudse Oplegkaas is erg lekker hiervoor)
1 eetlepel citroensap
Olijfolie
Peper en zout
Eetbare bloemen of alfalfa

Materiaal:
Keukenmachine

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil de pastinaak en snijd in plakjes van 0,5 cm dik.
Smeer de pastinaakplakjes in met olie aan beide kanten.
Leg ze op een bakplaat en bestrooi met peper en zout.
Bak ze in 10-15 minuten gaar in de oven.
Was de kruiden en maak ze droog in een slacentrifuge.
Maal de walnoten en knoflook fijn in de keukenmachine.
Voeg de kruiden, kaas en citroensap toe en maal dit ook fijn.
Voeg zoveel olijfolie toe tot het een smeuïg smeersel is.
Breng op smaak met zout en peper.
Beleg de plakjes pastinaak met de groene pesto en garneer met een bloemetje of alfalfa.

Deze pesto is ook lekker door de pasta of op brood met kaas en tomaat.

Bewaar in een glazen pot. Blijft in de koelkast 5 dagen goed.