Bananencake

Voor een bakblik van 1,5 liter

Bananencake

Nodig:
3 overrijpe bananen
Citroensap
3 eieren
50 gram rietsuiker of oerzoet
50 gram gesmolten boter
2 eetlepel volle yoghurt
250 gram speltmeel
3 theelepels bakpoeder
50 gram kokos
Snuf zout
100 gram walnoten

Materialen:
Beslagkom, mixer, mes

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bekleed de cakevorm met bakpapier.
Pel de bananen en prak ze fijn met een beetje citroensap.
Mix er één voor één de eieren door.
Voeg de suiker en gesmolten boter erbij en mix.
Voeg de yoghurt toe en roer goed door.
Meng het meel, bakpoeder, kokos en zout door elkaar en voeg dit bij het eierenmengsel en roer het goed door.
Hak de walnoten en roer dit door het beslag.
Giet het beslag in de cakevorm en bak de bananencake in 50 minuten gaar en bruin.

Voor een cake zonder suiker kun je de suiker vervangen door geweekte rozijnen of cranberries of dadelpuree.
De kokos kun je vervangen door geraspte wortel, gebruik dan sinaasappelsap in plaats van citroensap.

Bewaar in de koelkast.