Groene pesto

Recept voor 1 pot van ongeveer 500 gram

Nodig:
1 vergiet groene kruiden (ik heb vogelmuur en herderstasje gebruikt)
50 gram walnoten
1 teentje knoflook
25 gram geraspte oude kaas (Boeren Goudse Oplegkaas is erg lekker hiervoor)
1 eetlepel citroensap
Olijfolie
Peper en zout
Eetbare bloemen of alfalfa

Materiaal:
Keukenmachine

Bereiding:
Was de kruiden en maak ze droog in een slacentrifuge.
Maal de walnoten en knoflook fijn in de keukenmachine.
Voeg de kruiden, kaas en citroensap toe en maal dit ook fijn.
Voeg zoveel olijfolie toe tot het een smeuïg smeersel is.
Breng op smaak met zout en peper.
Deze pesto is ook lekker door de pasta of op brood met kaas en tomaat.

Bewaar in een glazen pot. Blijft in de koelkast 5 dagen goed.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *