Tuincafé

Uitwisselen tuinervaringen

Moestuincursisten wilden graag een vervolg op de moestuincursus. Vanuit deze vraag is het tuincafé ontstaan. Een ontmoetingsplek om tuinervaringen met elkaar te delen. In eerste instantie wil ik het tuincafé 4 x per jaar organiseren. Aangezien het tuincafé een nieuw concept is, zullen we met elkaar gaan ontdekken waar behoefte aan is.

De eerste keer hebben we zaden en stekken geruild. We zijn de tuin door gelopen op zoek naar eetbare wilde planten en hebben een kruidenkaas gemaakt.

De tweede keer zijn er ook plantjes geruild en zijn we verder op zoek gegaan naar eetbaar planten in de tuin. Nu heb ik vooral de vaste eetbare planten in de wijktuin laten zien. Planten die je niet ieder jaar opnieuw hoeft te zaaien, maar die vanzelf weer terug komen.

20 augustus staat in het teken van stekken van vaste planten en enten. Ward van Teylingen, oud boomkweker uit Boskoop, komt vertellen en laten zien hoe je planten het beste kan stekken en enten. Je gaat zelf ook de slag met het oefenen van enten.

Waar: Wijktuin de Alphense Wetering, t.o.v. Afrikalaan 185 in Alphen aan den Rijn
Wanneer: 20 augustus en 22 oktober 2022
Tijd: 14.00-16.00
Kosten: € 10,00
Maximaal 12 deelnemers 
Inschrijven tuincafé

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *