Boerenkoolstamppot

met knolselderij

Knolselderij is vooral bekend van de erwtensoep, waldorfsalade en selleriesalade. Tegenwoordig gebruik ik in de boerenkoolstamppot of andere stampotten ook knolselderij. Een knol die niet moeders mooiste is maar wel een erg goede smaakmaker. Knolselderij groeit voor de helft onder de grond en de andere helft boven de grond. Hij heeft een vrij lange groeiperiode. De knol bevat de mineralen kalium, calcium, fosfor, natrium, magnesium en ijzer en vitamine C, E, B1, B2, B12 en provitamine A.

Nodig:
300 gram boerenkool
300 gram kruimige aardappelen
300 gram knolselderij
1 ui
2 tenen knoflook
zout, peper

Bereiding:
Was de boerenkool, rits de bladeren van de nerf en snij deze fijn.
Schil de aardappelen en snijd deze in 4-en.
Schil de knolselderij en snijd deze in blokjes.
Kook en aardappelen en knolselderij in een laagje water met een beetje zout gaar.
Schil de ui en knoflook en snijd deze fijn.
Verhit een pan, voeg de olie en ui en knoflook toe.
Fruit deze glazig.
Voeg de fijngesneden boerenkool toe en stoof deze gaar.
Giet de aardappelen, knolselderij af en bewaar het kookvocht.
Stamp de aardappelen, knolselderij en boerenkool door elkaar.
Voeg al het te droog is nog wat kookvocht toe.
Maak op smaak met peper en nootmuskaat.

Lekker met gebakken pompoen en kidneybonen hachee.