Omgekeerde cranberry cake

Omgekeerde cranberry cake

Topping:
60 gram boter, op kamertemperatuur
100 gram rietsuiker
1/4 tl kaneel
450 gr cranberries, vers of bevroren (laat ze dan ontdooien!)

Beslag:
145 gram boter, op kamertemperatuur
100 gram rietsuiker
3 eieren, op kamertemperatuur
100 gr zure room
1/2 tl zout
220 gr half speltmeel, half bloem
1 ¼ tl baksoda

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175°C.
Beboter de bodem en de zijkanten van een bakblik licht met boter (gebruik bij voorkeur een bakblik met dichte bodem i.v.m. lekkage) of bedek het bakblik met bakpapier.
Doe 60 gram boter in een pan en laat de boter smelten.
Wacht tot de boter gesmolten is en voeg de suiker en kaneel toe.
Verdeel het mengsel over de bodem en strooi hier de cranberries er overheen.

Doe de andere boter in een mengkom.
Meng de boter met de suiker en eieren tot alles mooi is gemengd.
Voeg de zure room en zout toe.
Meng het meel met de baksoda en meng tot het door het botermengsel.
Giet het beslag over de cranberries en plaats het blik midden in de oven.

Bak de taart ca. 55 minuten
Controleer met een satéprikker of het deeg gaar is.

Laat de cake ca. 10 minuten afkoelen voor je hem omdraait en verder laat afkoelen op een rooster.