Fermenteren

Fermenteren is terug van weggeweest. Was het vroeger vooral noodzakelijk om producten langer houdbaar te maken, tegenwoordig is het hip en gezond. Fermentatie is een proces waarbij voedingsmiddelen door de werking van goede bacteriën, schimmels en gisten op een positieve manier veranderen. Het voedingsmiddel is niet alleen langer te bewaren, maar ook lichter verteerbaar en de smaak verandert. Zuurkool is gefermenteerde witte kool, andere bekende gefermenteerde voedingsmiddelen zijn onder andere yoghurt, kaas, bier en sojasaus.

Tijdens deze workshop leer je 2 soorten van fermentatie; droge en natte fermentatie. Je leert de basisprincipes van het fermenteren, waarna je zelf aan de slag gaat om zuurkool of een variatie hierop te maken en je maakt een fermentatie van een harde groente, zoals bietjes. Je gaat naar huis met 2 potten groenten die je thuis rustig laat fermenteren tot je hem kunt eten.

  • Wanneer: zie agenda
  • Tijd: 10.00-12.00 of 14.00-16.00 of 19.30-21.30
  • Waar: bij mij thuis, Burg. Swaanplantsoen 2, Koudekerk aan den Rijn
  • Kosten: € 25,00
  • Inschrijven workshop