Rabarberlimonade

Een lekker fris drankje. voor warme dagen.

Nodig:
750 gram rabarber
70 gram ruwe rietsuiker
2 liter water

Materialen:
Pan van min. 3 liter, snijplank, mes, weegschaal, 2 schone flessen van 1 liter

Bereiding:
Was de rabarber en snijd de rabarber in blokjes.
Doe de rabarber in de pan samen met 2 liter water en breng het aan de kook
Laat het 10 minuten koken.
Zeef de rabarberpulp eruit en vang het vocht op in een andere pan.
Voeg de suiker toe aan het rabarbervocht en verwarm dit tot alle suiker is opgelost.
Giet de limonade heet in de flessen. en sluit deze af.

Deze limonade is in de koelkast 2 weken houdbaar.

Variatie: voeg tijdens het koken gember of steranijs toe voor de smaak. Of laat zomerfruit als aardbei of framboos mee trekken. ook lekker met een blaadje munt of citroenmelisse.

Uit: Ecozoet! Van Velt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *