Bietenbrood

Nodig:
50 gram havervlokken
1 tl. gedroogde tijm
40 gram pompoenpitten
2 tl. karwijzaad
2 tl. venkelzaad
200 gram rauwe biet
100 gram speltbloem
100 gram volkorenmeel
1 tl. bakpoeder
2 eieren
80 ml olijfolie
80 gram zure room
20 gram geraspte oude kaas
120 gram blauwe kaas of feta
zout

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een cakevorm in met olijfolie of bekleed deze met bakpapier.
Meng de havervlokken, tijm, pompoenpitten, karwijzaad en venkelzaad.
Schil de biet en rasp fijn.
Meng in een andere kom bloem, meel, bakpoeder en zout.
Roer dit met een garde goed door elkaar.
Voeg de bietenrasp en het vlokkenmengsel toe, houd 1 eetl. havermengsel apart. Nog niet roeren.
Meng in een 3e kom ei, olie, zure room en oude kaas.
Voeg hier het meelmengsel aan toe en schep goed om.
Snijd blokjes van de blauwe kaas of feta en schep dit door het deeg.
Doe het deeg in de bakvorm, bestrooi met het overgebleven havermengsel.
Zet in de oven en bak 30 min., dek de bakvorm af en bak nog 30 min.
Laat 5 min. in de oven staan, laat 20 min. afkoelen voor het aansnijden.

Lekker als borrelhapje, ook leuk als voorafje op een bedje van groene sla.

Bewerkt recept van Marion Pluimes Groene Kookacademie