Appelbeignets

Nodig:
1-2 appels
10 plakken bladerdeeg
vanillevla of custardpudding
1 ei
suiker en kaneel

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Laat het bladerdeeg ontdooien.
Haal met de appelboor het klokhuis uit de appels, snijd de appel in plakken van 1 cm dik.
Leg een schijfje appel op een plakje bladerdeeg, vul het rondje in het midden met de pudding.
Maak de randen om de appel nat met water, leg een ander plakje bladerdeeg er bovenop en druk het aan rondom de appel.
Snijd de randen af met een bot mes.
Leg de beigets op een met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal dit dit met de andere appelschijven tot het bladerdeeg op is.
De stukjes bladerdeeg die je over hebt kun je door elkaar kneden en uitrollen en hier ook nog een appelschijfje opleggen. Ga zo door tot het deeg op is.
Klop het ei los en bestrijk hiermee de beignets.
Bak in de oven in 25 minuten gaar en bruin.
Bestrooi de beignets met een mengsel van suiker en kaneel.