Nodig:
250 gram gebuild tarwemeel
2 eieren
snufje zout
500 ml (karne)melk
boter
50 gram brandneteltoppen of spinazie
kruidenroomkaas
Materialen: beslagkom, garde, staafmixer, rasp, koekenpan, spatel, soeplepel.
Bereiding:
Doe de bloem en een snufje zout in een kom en maak een kuiltje in het midden van de bloem.
Breek de eieren in het kuiltje en roer het los.
Voeg geleidelijk de melk toe, blijf goed roeren tot een glad beslag ontstaat, dat dikker is dan normaal beslag.
Voeg de fijn geknipte brandneteltoppen of spinazie toe.
Mix het beslag met de staafmixer tot een egaal groen beslag ontstaat.
Is het beslag te dik voeg dan wat water of melk toe.
Laat het beslag 30 minuten rusten.
Verhit een klein beetje boter in een koekenpan en schep met een soeplepel het beslag in de pan.
Keer de pannenkoek als de bovenkant droog is en de onderkant lichtbruin.
Laat de andere kant ook lichtbruin worden.
Herhaal dit voor de andere pannenkoeken.
Haal de pannenkoeken uit de pan en leg ze op een bord.
Herhaal dit voor de andere pannenkoeken.
Besmeer ze met kruidenroomkaas en rol ze op.
Variatie: vervangen de brandnetels/spinazie door gekookte rode biet (ongeveer 150 gram) voor een paarse pannenkoek en gekookte wortelen (ongeveer 150 gram) voor een oranje pannenkoek.