Schooltuinlessen

Kom schooltuinlessen volgen met je groep in Wijktuin de Alphense Wetering.

Tijdens de lessen zullen leerlingen ontdekken en ervaren wat er komt kijken bij het telen van groente en fruit. Ze gaan zaadjes zaaien, plantjes planten, diertjes zoeken, leren wat planten nodig hebben om te groeien, en nog veel meer. Lekker buiten met de handen in de aarde en genieten van wat er allemaal om hen heen is te zien, te horen, te voelen en te beleven. Natuurlijk gaan zij ook van al dat lekkers proeven in de laatste tuinles. We gaan dan met de zelf geoogste groente en kruiden koken op een echt houtvuur.

De ervaring die kinderen opdoen tijdens de schooltuinlessen zullen zij hun leven lang onthouden. Het zelf telen van groente en fruit zorgt ervoor dat zij meer open staan voor het proeven van onbekende groente- en fruitsoorten. Het liefst willen ze wat ze zelf geteeld hebben natuurlijk ook proeven!

Kinderen leren op een (school)tuin niet alleen groente te verbouwen. Ze kijken ook naar de beestjes op de planten, in de grond en in de lucht. Kinderen komen in contact met de natuur om hen heen en leren daar met respect mee om te gaan.

De schooltuinlessen zijn vooral geschikt voor leerlingen van de bassischool groep 5/6.

Neem contact op voor meer informatie.