Kruidnootjes

Bij de bakker en in de winkels is weer allerlei lekkers te vinden met Sinterklaas. Kruidnootjes, gevulde speculaas, chocoladeletters, het hoort bij het Sinterklaasfeest. Hier een “iets” gezonder recept van kruidnootjes. Het gebruik van half bloem en half volkorenmeel zorgt voor meer vezels en de hoeveelheid suiker is verminderd. Geniet, maar snoep met mate!

Ingrediƫnten
250 gram (spelt)meel – half bloem en half volkoren meel
2 theelepels bakpoeder
100 gram oerzoet
150 gram roomboter, in blokjes gesneden
2 eetlepels speculaaskruiden
2-3 eetlepels (plantaardige) melk
snufje zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.
Meng de bakpoeder door het meel.
Doe de suiker, boter. speculaaskruiden, melk en zout bij het meel en verkruimel de boter met je vingers door het meel.
Kneed dit snel tot een soepel deeg.
Vorm van het deeg kleine balletjes en leg die op een ingevette bakplaat of op een stuk bakpapier.
Bak de kruidnootjes in 20-30 minuten bruin en gaar.
Tijdens het afkoelen worden ze harder.

Voor koekjes: rol het deeg uit, steek er met vormpjes koekjes uit

Bewaar de kruidnootjes in een afgesloten trommel.