Ontdek samen met mij welke voeding bij je past

Voeding staat erg in de belangstelling. Er wordt veel over geschreven in tijdschriften en op sociale media. Regelmatig komen er nieuwe boeken uit met weer nieuwe voedingsinzichten.  In de supermarkten is er een groot aanbod aan voedingsmiddelen. Fabrikanten spelen met hun producten in op allerlei ”gezondheidsvoordelen”.
De informatie die je krijgt is niet altijd eenduidig. Ik kan me voorstellen dat je soms niet meer weet wat nu wel of niet waar is en wat goed voor jou is.

Ieder mens is uniek en heeft mijns inziens ook zijn eigen voedingsbehoefte. Voedingsadviezen zijn niet te kopiëren. De één heeft baat bij een koolhydraatarme voeding, de ander bij verwarmende voeding en weer een ander bij verkoelende voeding. Wat iemand nodig heeft is per persoon verschillend. Dit is afhankelijk van leeftijd, constitutie, leefsituatie en andere persoonlijke zaken.

Wat kan ik voor je betekenen?

Ik kan je helpen bij het ontdekken welke voeding het beste bij jou past. Ik kijk breder dan alleen naar wat je eet, maar ook hoe jouw lichaam het voedsel verteert, wat je leefstijl en constitutie is.

Je kunt bij mij terecht met vragen over spijsverteringsproblemen, glutenintolerantie, hart- en vaatziekten, een vegetarische of veganistische voeding of gezond en duurzaam eten.

Hoe ziet het adviestraject eruit?

Het aantal consulten is per persoon verschillend en afhankelijk van de voedingsvraag. Soms is één consult voldoende en soms zijn meerdere consulten nodig.

Het eerst consult bestaat uit een intakegesprek van ongeveer 1,5 uur, waarin we jouw voedingsvraag bespreken met een uitgebreide vragenlijst. Ik zal je vragen van tevoren een eetdagboekje van 3 dagen bij te houden. Samen bepalen we wat het doel van de behandeling is en hoe het voedingsadviestraject eruitziet.

De uitgangspunten bij mijn adviezen zijn:
Zo veel mogelijk pure en onbewerkte voeding.
Waar mogelijk inzetten van kruiden en specerijen
Gericht op preventie: voorkomen is beter dan genezen

Het veranderen van je eetpatroon/leefstijl is niet eenvoudig. Ik kan je een periode begeleiden en je voorzien van adviezen en tips. Uiteindelijk zul je een weg vinden om je voedingspatroon/leefstijl blijvend te veranderen.

Kosten

De kosten van het intakegesprek (1,5 uur) zijn € 75,00
Een vervolgconsult van 45 minuten is € 45,00
Een vervolgconsult van 30 minuten is € 30,00
Duurt het consult langer dan geldt een verhoging van € 10,00 per 10 minuten.
De bedragen zijn incl. btw.

Je kunt een afspraak tot 24 uur van tevoren annuleren. Bij latere annulering zullen de kosten van het consult in rekening worden gebracht.

Neem voor een afspraak contact met mij op.

De kosten worden niet vergoed door een zorgverzekeraar.

Ik ben aangesloten bij de VNVK (Vereniging voor Natuurvoedingskundigen)