Koken met wilde planten

Leer eetbare wilde planten herkennen, die je in je eigen tuin of omgeving kunt tegenkomen. Na deze workshop weet je hoe je wilde eetbare planten in je keuken kunt gebruiken.

We starten met een kopje kruidenthee en iets lekkers. Na kennismaking en algemene informatie gaan we op pad. Tijdens een wandeling van mijn huis naar de moestuin verzamelen we wilde planten, eetbare bloemen en afhankelijk van het seizoen vruchten, noten en zaden. Je leert hoe je de planten kunt herkennen, welke delen je kunt eten en hoe je ze kunt gebruiken in de keuken. Daarna gaan we met de zelf geplukte planten, bloemen, vruchten of noten en zaden een heerlijke  lunch bereiden bestaande uit voor-, hoofd- en nagerecht.

  • Wanneer: zie agenda
  • Tijd: 10.00-14.30 uur of van 15.00-19.30
  • Waar: bij mij thuis, Burg. Swaanplantsoen 2, Koudekerk aan den Rijn
  • Kosten: € 45,00 per persoon (incl. koffie/thee/iets lekkers, (biologische) ingrediënten en recepten)
  • Minimaal 6 personen
  • Inschrijven workshop.
  • Staat deze workshop niet in de agenda dan is het altijd mogelijk om je met een groepje van minimaal 6 personen aan te melden. We zoeken dan samen naar een geschikte datum.